Kurssit ja tapahtumat

iRest® - eheyttävä palautuminen Intensiivikurssit 2024

Helsingin kesäyliopisto järjestää kaksi 10 h viikonloppukurssia iRest® meditaatiota. Ensimmäinen kevään kurssi 16.-17.3. sisältää iRest -harjoituksen perusteet, harjoituksen kymmenen vaihetta ja runsaasti harjoituksia. Syksyn kurssin 28.-29.9. teemana on iRestiä stressaantuneille, uupuneille ja unettomille. Lähestymme iRest -harjoitusta näiden teemojen näkökulmasta ja teemme teemoihin sopivia harjoituksia. www.hsky.fi. löydät lisätietoa (terveys ja sosiaaliala - hyvinvointi)

Restore & Rebalance iltapäivä Yogaroom Lumossa 4.11.2023 klo 12 - 15.

Tämä iltapäivä tähtää palautumiseen! Jos tunnistat ylivireyden, kovan vaatimustason itselle ja vaikeuden pysähtyä tai jo alivireyden ja uupumuksen merkit, tämä on sinulle.
Teemme alkuun lempeää liikettä Hengähdyshetkiä® harjoituksessa, pysähdymme itsemyötätunto -meditaatioon ja myös tutkailemme mihin haluaisimme olla matkalla, mikä olisi omannäköistä elämää, niin että olisi sijaa hengittää ja hengähtää. Päätämme iltapäivän rentouttavaan sointukylpyyn.
Tarjolla on teetä ja pientä purtavaa.
Iltapäivän ohjaa Maija Kansanaho, Hengähdyshetkiä® palautumisvalmentaja, jooga ja meditaatio-ohjaaja, sointukylpyohjaaja.
Hinta: kerta Lumon kortilta + 30€ tai 50€
Paikka: Yogaroom Lumo, Finnoonlaaksontie 2, Espoo
Voit ilmoittautua suoraan maija@jkjm.fi  tai Lumon varausjärjertelmän kautta. Mahdolliset peruutukset viimeistään 2 vrk ennen tapahtumaa.

iRest® -meditaatiota palautumisen avuksi stressaantuneille, uupuneille ja unettomille

Helsingin kesäyliopiston kurssi 30.9.- 1.10.2023 (la-su), molemmat päivät klo 10-15. Katso lisätiedot täältä: https://hsky.fi/kurssit/terveys-ja-sosiaaliala/hyvinvointi/irest-meditaatiota-palautumisen-avuksi-stressaantuneille-uupuneille-ja-unettomille/

TRE® stressinpurkuliikkeet su 12.2.2023 klo 11-14  Yogaroom Lumo, Espoo

Stressiä, jännityksiä, kireyksiä, vanhoja traumoja? - kehosi osaa jo vapautua stressistä ja jännityksistä tärinän avulla.
TRE® (Tension / Trauma / Stress releasing exercises) aloituskurssilla opit ja palautat tietoiseen mieleesi tämän kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin.

Alun helpohkoilla venytyksillä ja lihaksia hieman väsyttämällä saadaan kehossa aikaan tärinäreaktio, jonka avulla keho alkaa purkaa jännityksiä.
Menetelmän on kehittänyt amerikkalainen stressin- ja traumahoidon asiantuntija David Berceli.
TRE on kehollinen itsehoitoharjoitus. Paitsi traumojen, stressin ja lihasjännityksen purkamiseen TRE-harjoitukset sopivat erittäin hyvin tueksi kehotietoisuuden, itsetuntemuksen ja läsnäolotaitojen harjoittelemiseen. Menetelmän avulla on mahdollista saada helpotusta mm. unettomuuteen, stressiin, lihas-, selkä ja nivelkipuihin, tunteiden hallintaan sekä trauman jälkeisiin stressioireisiin. TRE auttaa myös palautumisessa fyysisestä rasituksesta. Kehon liikkuvuus ja notkeus lisääntyy jännitysten purkautuessa.

Voinko tulla kurssille?
TRE -harjoittelun aloittamista ei suositella, jos sinulla on jokin akuutti vamma tai äskettäin tehty leikkaus, syöpä tai vakava mielenterveyden häiriö. Myös jotkin neurologiset sairaudet voivat olla esteenä. Raskaana ollessa tai heti synnytyksen jälkeen harjoittelua ei myöskään suositella aloitettavaksi. Jos olet epävarma, voitko tulla kurssille, ota yhteyttä maija@jkjm.fi

Kurssin hinta: 85 € (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy David Bercelin 20-sivuinen vihkonen, joka sisältää yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet (arvo 10 €)

Ilmoittautumiset: maija@jkjm.fi
Mahdolliset peruutukset viimeistään 2 vrk ennen kurssin alkua.
Kurssilla on tarjolla teetä ja pientä purtavaa.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Hyvinvoinnin eväät Uuteen Vuoteen 2023

Yogaroom Lumo, Finnoonlaaksontie 2, Espoo. 14.1.2023 klo 11-16

Tule lataamaan akut ja hakemaan eväät alkavaan vuoteen 2023 tältä päiväretriitiltä ihanassa Yogaroom Lumossa.
Aloitamme päivän TRE® -harjoituksella (stress, tension and trauma release exercises). Ennen harjoitusta on lyhyt alustus TRE -menetelmään. Harjoittelemme aloitusliikkeet ja sen jälkeen täristelemme kehosta pois vanhoja jännitteitä, kireyksiä ja stressiä; kaikkea, mikä on jäänyt kehoon jumiin.
TREn jälkeen jatkamme iRest® Yoga nidralla. Harjoitukseen ja päivän teemaan on lyhyt alustus ja sen jälkeen pitkä iRest -meditaatio. Meditaation teet juuri siinä asennossa, mikä tuntuu hyvältä. Useimmat valitsevat mukavan makuuasennon.
Näiden jälkeen Lumossa on tarjolla salaattilounas + leipää ja levitteitä sekä tietysti teetä ja vähän makeaakin.
Iltapäivällä jatkamme lempeällä yinjoogalla ja päätämme harjoituksen ihanan rentouttavaan sointukylpyyn.
Päivän päätteeksi pysähdymme vielä loppupiiriin tunnustelemaan, mitä otamme päivästä mukaamme avuksi arkeen.

Retriittipäivän hinta: 1x Lumon kortilta + 80€ tai 100 €.
Ilmoittautumiset: maija@jkjm.fi tai Lumon varausjärjestelmän kautta n. 10 pv ennen retriittiä.
Esteen sattuessa ilmoittautumisen voi perua 4 päivää ennen retriittiä. Sen jälkeen voit siirtää osallistumisesi toiselle.
Ohjaajat:
Maija Kansanaho, sertifioitu iRest® -ohjaaja, TRE® -ohjaaja, mindfulnessohjaaja CFM®, joogaohjaaja
Elina Kesvatera, joogaohjaaja, Peter Hess -sointukylpyohjaaja
Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

iRest® - eheyttävä palautuminen KEVÄÄLLÄ 2023

25.-26.3.2023 (la-su), molemmat päivät klo 10-15. Helsingin kesäyliopiston kurssi sekä 13. - 14.5.2023 (la-su) Tampereen kesäyliopiston kurssi

iRest, Integrative Restoration eli eheyttävä palautuminen on psykologi, PhD Richard Millerin kehittämä syvärentouttava, meditatiivinen harjoitusmetodi. Alkuperältään vuosituhansia vanhat, joogaperinteistä juurensa saaneet harjoitteet on muokattu sanastoltaan ja työkaluiltaan kaikille helposti lähestyttäväksi somaattiseksi, kehon kautta kokevaksi meditaatioksi

iRest -harjoitus tehdään selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa. Ohjaaja ohjaa harjoittajan sanallisesti kohti syvää rentouden ja olemisen tilaa. Harjoitus on avointa ja sallivaa itsetutkistelua kehomielen kerrostumiin: fyysinen keho, hengitys ja energian liike, tunteet, ajatukset ja uskomukset, ilo ja olemisen tunne – kaikki havainnoidaan kehollisina tuntemuksina. Opimme ottamaan vastaan ja olemaan myös haastavien tunteiden, ajatusten ja uskomusten kanssa. Lopulta harjoitus johdattaa tarkastelemaan ja tutkimaan syvintä, autenttista olemustamme

iRest tukee fyysistä, henkistä että emotionaalista eheytymistä. Se auttaa rahoittamaan hermostoa ja tukee kykyä palautua ja vastata elämän haasteisiin. Menetelmästä voi saada apua mm. unettomuuteen, stressiin, masennukseen, ahdistuneisuuteen sekä erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin. Sitä on myös käytetty menestyksekkäästi apuna trauman jälkeisestä stressioireyhtymästä palautumiseen. Harjoitteet ovat turvallisia ja tutkittuja. USAssa iRest on myös hyväksytty osaksi sotaveteraanien kuntoutusohjelmaa

Kohderyhmä:
Tämä kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää itsetuntemusta, joustavuutta, hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja elämänmyönteisyyttä. Ammattiryhmät, jotka työskentelevät työuupumuksen, unihäiriöiden, kroonisen kivun, tai posttraumaattisen stressioireyhtymän kanssa voivat saada uusia näkökulmia työhönsä. Uupumuksesta ja stressistä kärsivät voivat löytää apuvälineitä palautumiseen

Sisältö:
Kurssilta saat käytännöllisiä ja tehokkaita tekniikoita ja työkaluja jokapäiväiseen elämään.
Harjoituksen taustojen ja rakenteen läpikäymisen lisäksi kokemuksellinen oivaltaminen on tärkeässä osassa; siksi teemme kurssilla runsaasti harjoituksia

• iRest -metodin taustaa
• iRest protokollan 10 vaiheen esittely
• Turvan tunne harjoituksessa ja sen merkitys harjoituksessa ja elämässä
• Intentio, suunta harjoitukselle
• Kohti omien arvojen mukaista elämää
• Harjoituksen vaiheet: kehon aistiminen, hengitys ja energia, ajatukset, uskomukset, muistot ja mielikuvat, ilo ja tyytyväisyys, minuuden tunne ja tietoisuus, oleminen
• iRest harjoitus osana arkea ja elämää, integraatio arkeen
• Ohjatut iRest yoga nidra harjoitukset (2 pitkää harjoitusta kumpanakin päivänä)
• Ohjatut lyhyemmät iRest -harjoitukset
• Keskustelut, Q&A

Handful of iRest®, iRestiä uupuneille

Lauantaina 3.12.2022 klo 11-14, Yogaroom Lumo, Espoo

Onko syksy ollut täynnä kiirettä ja stressiä, ylivirittyneisyyttä? Huomaatko vaikeutta palautua ja rentoutua? Ehkä mukana on univaikeuksia? - tule tutustumaan iRest® -harjoitukseen palautumisen apuvälineenä.

iRest, integrative restoration on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta.
Tällä kurssilla keskitymme iRestin palauttaviin vaiheisiin. Opimme palaamaan kehoon ja aistimaan, mitä keho meille kertoo. Opimme lepäämään hengityksessä ja ehkä sopivasti koskettamaan suorittamista, vaateliaisuutta tai itsekriittisyyttä ylläpitäviä ajatuksia ja uskomuksia ja löytämään vastapainona lempeyttä ja itsemyötätuntoa. Lopulta sallimme itsemme "vain olla", uppoutua olemiseen ja hiljaisuuteen.

Tällä kurssilla pääpaino on harjoituksissa, mutta myös iRest® -harjoituksen sisältöä ja taustaa avataan pienillä teoriaosuuksilla.
Kurssi sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse. Saat kurssin harjoitukset itsellesi äänitteinä Dropboxin kautta jatkoharjoittelua varten.

Kurssin hinta on 75 € (sis. alv 24%).
Ilmoittaudu tai kysy lisää: maija@jkjm.fi

Mahdolliset peruutukset viimeistään 2 vrk ennen kurssin alkua.
Kurssilla on tarjolla teetä ja pientä purtavaa.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

TRE® stressinpurkuliikkeet

Lauantaina 5.11.2022 klo 11-14, Yogaroom Lumo, Espoo

Stressiä, jännityksiä, kireyksiä, vanhoja traumoja? - kehosi osaa jo vapautua stressistä ja jännityksistä tärinän avulla.
TRE® (Tension / Trauma / Stress releasing exercises) aloituskurssilla opit ja palautat tietoiseen mieleesi tämän kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin.

Alun helpohkoilla venytyksillä ja lihaksia hieman väsyttämällä saadaan kehossa aikaan tärinäreaktio, jonka avulla keho alkaa purkaa jännityksiä.
Menetelmän on kehittänyt amerikkalainen stressin- ja traumahoidon asiantuntija David Berceli.
TRE on kehollinen itsehoitoharjoitus. Paitsi traumojen, stressin ja lihasjännityksen purkamiseen TRE-harjoitukset sopivat erittäin hyvin tueksi kehotietoisuuden, itsetuntemuksen ja läsnäolotaitojen harjoittelemiseen. Menetelmän avulla on mahdollista saada helpotusta mm. unettomuuteen, stressiin, lihas-, selkä ja nivelkipuihin, tunteiden hallintaan sekä trauman jälkeisiin stressioireisiin. TRE auttaa myös palautumisessa fyysisestä rasituksesta. Kehon liikkuvuus ja notkeus lisääntyy jännitysten purkautuessa.

Voinko tulla kurssille?
TRE -harjoittelun aloittamista ei suositella, jos sinulla on jokin akuutti vamma tai äskettäin tehty leikkaus, syöpä tai vakava mielenterveyden häiriö. Myös jotkin neurologiset sairaudet voivat olla esteenä. Raskaana ollessa tai heti synnytyksen jälkeen harjoittelua ei myöskään suositella aloitettavaksi. Jos olet epävarma, voitko tulla kurssille, ota yhteyttä maija@jkjm.fi

Kurssin hinta: 80 € (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy David Bercelin 20-sivuinen vihkonen, joka sisältää yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet (arvo 10 €)

Ilmoittautumiset: maija@jkjm.fi
Mahdolliset peruutukset viimeistään 2 vrk ennen kurssin alkua.
Kurssilla on tarjolla teetä ja pientä purtavaa.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

IREst® meditaatiokurssi. Teemoina uni, krooninen kipu, stressi ja loppuunpalaminen ja haasteelliset tunteet

Helsingin seudun kesäylipoiston järjestämä viikonloppukurssi 24.-25.9., molemmat päivät klo 10-15. Katso lisätietoja: https://kesayliopistopalvelut.fi/helsinginseutu/course.php?l=fi&t=6656

Hyvän yön ja unen apuneuvoja

Yogaroom Lumo, Espoo. 26.3.2022 klo 12.30-15.30

Palauttava yöuni on hyvän terveyden perusta. Kaikille nukkuminen vain ei ole helppoa. Tiedätkö tunteen, kun seuraavana päivänä on edessä jotain haasteellista tai tärkeää ja taaskaan uni ei ota tullakseen ja ahdistus alkaa nostaa päätään? Jokainen meistä nukkuu joskus huonosti, mutta osa kamppailee sen kanssa kuukausia, vuosia tai koko elämän.

Tällä kurssilla puhutaan unesta ja palautumisesta ja tehdään harjoituksia, jotka auttavat nukahtamiseen ja rentoutumiseen. Pääosassa on iRest® -meditaatio, joka on tietyntyyppinen mindfulnessmeditaatio. Muita unen apuvälineitä, joita tutkimme, ovat hengitys ja restoratiivinen jooga.

Kurssin hinta on 89€ (sis alv 24%). Hintaan sisältyy Hyvän yön iRest -meditaatioäänite, jonka saat MP3 -tiedostona.
Ilmoittautumiset: maija@jkjm.fi tai n. 2vk ennen kurssia Yogaroom Lumon varausjärjestelmän kautta.
Tarjolla on myös teetä ja pientä purtavaa.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Astangajoogan alkeiskurssi

Leppävaara, Elä ja asu -keskuksen liikuntasali, Säterinkatu 3.

Aika: kolme peräkkäistä tiistai-iltaa 8.3. alkaen klo 19-20. Kurssin jälkeen jatketaan ohjattua alkeistuntia samalla paikalla.

Tällä kurssilla perehdytään dynaamisen, liikunnallisen astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Jäykkyys tai vanhat vaivat tai vammat eivät ole este joogan aloittamiselle. Harjoitus mukautuu sinun tarpeisiisi.

Hinta: 45€, opiskelijat, työttömät, äitiys/vanhempainvapaalla olevat -10%

Ilmoittautuminen: maija@jkjm.fi

Astangajoogan alkeiskurssi

Yogaroom Lumo, Espoo, Suomenoja. Aika: la 19.2..2022 klo 12.00 - 15.00

Tällä kurssilla perehdytään dynaamisen, liikunnallisen astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Jäykkyys tai vanhat vaivat tai vammat eivät ole este joogan aloittamiselle. Harjoitus mukautuu sinun tarpeisiisi.

Hinta: 50€ tai yksi kerta Yogaroom Lumon kortilta + 30€

Ilmoittautuminen: https://www.varaaheti.fi/yogaroomlumo/fi

iRest® kaksipäiväinen kurssi 28.11. ja 12.12.2021 Yogaroom Lumossa

Kiirettä, stressiä, uupumusta? Unettomuutta? Marraskuun pimeyden tuomaa alivireyttä tai masennusta? - iRest®, eheyttävä palautuminen, voi auttaa.
Tällä kaksi sunnuntaita käsittävällä kurssilla pääset tutustumaan iRest -harjoitukseen pintaa syvemmältä.
iRest, integrative restoration, on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen alussa keho saatellaan syvään rentouden tilaan ja sen jälkeen lähdetään havainnoimaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä, aistia ja tuntea; kokea kehon kautta. Samalla opimme olemaan identifioitumatta kaikkiin mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta ja syvintä olemustasi. Harjoitus on luonteeltaan itseoivallus- ja itsetutkiskelumenetelmä. Olemisen tila ilman ponnistelua.
Tämä kurssi sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse. Saat kaikki harjoitukset äänitteinä itsellesi jatkoharjoittelua varten.
Kumpikin tapaamiskerta sisältää pari lyhyttä harjoitusta ja kaksi pidempää harjoitusta sekä iRest harjoituksen taustoja ja teoriaa.

Aika: 28.11. klo 11-14 ja 12.12. klo 11-14.

Paikka: Yogaroom Lumo, Finnoonlaaksontie 2, Espoo.

Voit osallistua vain ensimmäiseen päivään tai molempiin päiviin, jolloin ehdimme käydä kaikki kymmenen vaihetta läpi.
Kurssin hinta: yksi päivä 75€, molemmat päivät 140€. Kertaajille -10%. Hinnat sis. alv 24%.
Ilmoittaudu maija@jkjm.fi

iRest® viiden kerran kurssi torstaisin 18.11. - 16.12.2021 Leppävaarassa

Kiirettä, stressiä, uupumusta? Unettomuutta? Kuluneen vuoden mukanaan tuomaa epävarmuutta ja ahdistuneisuutta? iRest®, eheyttävä palautuminen, voi auttaa.
Tässä viiden kerran kurssissa pääset tutustumaan iRest -harjoitukseen pintaa syvemmältä.
iRest, integrative restoration, on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen alussa keho saatellaan syvään rentouden tilaan ja sen jälkeen lähdetään havainnoimaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä, aistia ja tuntea; kokea kehon kautta. Samalla opimme olemaan identifioitumatta kaikkiin mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta ja syvintä olemustasi. Harjoitus on luonteeltaan itseoivallus- ja itsetutkiskelumenetelmä. Olemisen tila ilman ponnistelua.
Tämä kurssi sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse. Saat kunkin kerran harjoitusten äänitteet itsellesi jatkoharjoittelua varten.
Jokainen tapaamiskerta sisältää lyhyen alkuharjoituksen, päivän teeman mukaista teoriaa ja loppuun pitkän iRest®-harjoituksen.

Viisi tapaamiskertaa 18.11. - 16.12. 2021 viikon välein torstaisin klo 18.30-20.

Paikka: Levels Yoga -studio, Leppävaarankatu 12.

Suosituksena on osallistua koko kurssiin.
Kurssin hinta 115 €, yksittäinen kerta 25 € (sis. alv 24%).
Ilmoittaudu maija@jkjm.fi

Astangajoogan alkeiskurssi

Yogaroom Lumo, Espoo, Suomenoja. Aika: su 31.10.2021 klo 13.00 - 16.00

Tällä kurssilla perehdytään dynaamisen, liikunnallisen astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Jäykkyys tai vanhat vaivat tai vammat eivät ole este joogan aloittamiselle. Harjoitus mukautuu sinun tarpeisiisi.

Hinta: 50€ tai yksi kerta Yogaroom Lumon kortilta + 30€

Ilmoittautuminen: https://www.varaaheti.fi/yogaroomlumo/fi

iRest® -meditaation perusteet Tampereen ja Helsingin kesäyliopistoissa

https://tampereenkesayliopisto.fi/kurssi/7702/irest-integrative-restoration-peruskurssi/

https://tampereenkesayliopisto.fi/kurssi/8043/irest-integrative-restoration-peruskurssi/

https://kesayliopistopalvelut.fi/helsinginseutu/course.php?l=fi&t=6193

Astangaa iisisti

Zoomissa (live online) kolmen kerran kurssi tiistaisin 9.3., 16.3. ja 23.3.2021 klo 18.30-19.40

Tällä kurssilla lähestytään liikunnallista astangajoogaa helposti. Vanhat vammat tai vaivat, jäykkyys tai kömpelyys ei ole este kurssille osallistumiseen, kurssi on nimenomaan sinua varten!
Harjoittelemme hengitystä, lihaslukkoja ja astangan asentoja lähtien liikkeelle helpoista, modifioiduista versioista, jotta jokaiselle löytyy se oma tapa tehdä harjoitusta. Tasapaino, liikkuvuus ja kehon hallinta kehittyvät pikkuhiljaa ja ehkä huomaat, että myös mieli tasaantuu.

Hinta: 27€ /kolme kertaa. Ilmoittaudu mukaan maija@jkjm.fi

iRest® viiden kerran kurssi online 3.3.-31.3.2021

Kiirettä, stressiä, uupumusta? Unettomuutta? Kuluneen vuoden mukanaan tuomaa epävarmuutta ja ahdistuneisuutta? iRest®, eheyttävä palautuminen, voi auttaa.
Tässä viiden kerran kurssissa pääset tutustumaan iRest -harjoitukseen pintaa syvemmältä.
iRest, integrative restoration, on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen alussa keho saatellaan syvään rentouden tilaan ja sen jälkeen lähdetään havainnoimaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä, aistia ja tuntea; kokea kehon kautta. Samalla opimme olemaan identifioitumatta kaikkiin mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta ja syvintä olemustasi. Harjoitus on luonteeltaan itseoivallus- ja itsetutkiskelumenetelmä. Olemisen tila ilman ponnistelua.
Tämä kurssi sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse. Saat kunkin kerran harjoitusten äänitteet itsellesi jatkoharjoittelua varten.
Jokainen tapaamiskerta sisältää lyhyen alkuharjoituksen, päivän teeman mukaista teoriaa ja loppuun pitkän iRest®-harjoituksen.
Viisi tapaamiskertaa viikon välein keskiviikkoisin klo 18.30-20.00
3.3., 10.3., 17.3., 24.3. ja 31.3.
Suosituksena on osallistua koko kurssiin.
Kurssin hinta 85 €, yksittäinen kerta 20 € (sis. alv 24%).
Ilmoittaudu maija@jkjm.fi ja saat Zoom -linkin ja ohjeet sähköpostiisi.

iRest® viiden kerran kurssi online 9.1. - 6.2.2021

Kiirettä, stressiä, uupumusta? Unettomuutta? Kuluneen vuoden mukanaan tuomaa epävarmuutta ja ahdistuneisuutta? iRest®, eheyttävä palautuminen, voi auttaa.
Tässä viiden kerran kurssissa pääset tutustumaan iRest -harjoitukseen pintaa syvemmältä.
iRest, integrative restoration, on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen alussa keho saatellaan syvään rentouden tilaan ja sen jälkeen lähdetään havainnoimaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä, aistia ja tuntea; kokea kehon kautta. Samalla opimme olemaan identifioitumatta kaikkiin mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta ja syvintä olemustasi. Harjoitus on luonteeltaan itseoivallus- ja itsetutkiskelumenetelmä. Olemisen tila ilman ponnistelua.
Tämä kurssi sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse. Saat kunkin kerran harjoituksen äänitteen itsellesi jatkoharjoittelua varten.
Jokainen tapaamiskerta sisältää lyhyen alkuharjoituksen, päivän teeman mukaista teoriaa ja loppuun pitkän iRest®-harjoituksen.
Viisi tapaamiskertaa viikon välein lauantaisin klo 11 - 12.30
9.1., 16.1., 23.1., 30.1. ja 6.2.
Suosituksena on osallistua koko kurssiin.
Kurssin hinta 85 €, yksittäinen kerta 20 € (sis. alv 24%).
Ilmoittaudu maija@jkjm.fi ja saat Zoom -linkin ja ohjeet sähköpostiisi.

Astangajoogan alkeiskurssi

Yogaroom Lumo, Espoo, Suomenoja. Aika: su 21.11.2020 klo 11.00-14.00.

Tällä kurssilla perehdytään dynaamisen, liikunnallisen astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Jäykkyys tai vanhat vaivat tai vammat eivät ole este joogan aloittamiselle. Harjoitus mukautuu sinun tarpeisiisi.

Hinta: 55€ tai yksi kerta Yogaroom Lumon kortilta + 35€

Ilmoittautuminen: https://www.varaaheti.fi/yogaroomlumo/fi

Päiväretriitti 14.11. 2020, Yin & Yang

Paikka ja aika: Hyvinvoimala, Merimiehenkatu 21, Helsinki. Lauantai 14.11. klo 9 - 15.

Ohjelma pääpiirteissään:

pranayama (hengitysharjoitus)
astanga mysore (+ ohjattu tarvittaessa)
brunssi
keskustelua joogaharjoituksesta (alustuksen + kysymysten pohjalta)
palauttava yinjooga 
Alustus iRest® meditaatioon + harjoitus

Hinta: 70€ (early bird -10%, jos ilmoittaudut 31.10. mennessä). Osallistua voi myös vain aamu- tai iltapäiväohjelmaan. Ilmoittautumiset: maija@jkjm.fi

Astangajoogan alkeiskurssi

Yogaroom Lumo, Espoo, Suomenoja. Aika: su 10.10.2020 klo 12.00 - 15.00

Tällä kurssilla perehdytään dynaamisen, liikunnallisen astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Jäykkyys tai vanhat vaivat tai vammat eivät ole este joogan aloittamiselle. Harjoitus mukautuu sinun tarpeisiisi.

Hinta: 55€ tai yksi kerta Yogaroom Lumon kortilta + 35€

Ilmoittautuminen: https://www.varaaheti.fi/yogaroomlumo/fi

Astangajoogan alkeiskurssi

Yogaroom Lumo, Espoo, Suomenoja. Aika: su 6.9.2020 klo 11.30-14.30

Tällä kurssilla perehdytään dynaamisen, liikunnallisen astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Jäykkyys tai vanhat vaivat tai vammat eivät ole este joogan aloittamiselle. Harjoitus mukautuu sinun tarpeisiisi.

Hinta: 55€ tai yksi kerta Yogaroom Lumon kortilta + 35€

Ilmoittautuminen: https://www.varaaheti.fi/yogaroomlumo/fi

iRest® viiden kerran kurssi online 13.4. - 11.5.2020

Tässä viiden kerran kurssissa pääset tutustumaan iRest -harjoitukseen pintaa syvemmältä. Mitä tässä harjoituksessa tehdään ja miksi?

iRest, integrative restoration, on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen alussa keho saatellaan syvään rentouden tilaan ja sen jälkeen lähdetään havainnoimaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä, aistia ja tuntea; kokea kehon kautta. Samalla opimme olemaan identifioitumatta kaikkiin mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta ja syvintä olemustasi. Harjoitus on luonteeltaan itseoivallus- ja itsetutkiskelumenetelmä. Olemisen tila ilman ponnistelua.

Harjoitus tuo sekä fyysistä, henkistä että emotionaalista eheytymistä. Yoga nidrasta voi saada apua mm unettomuuteen, stressiin, masennukseen, ahdistuneisuuteen sekä erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin. Sitä on myös käytetty menestyksekkäästi trauman jälkeisen stressioireyhtymän hoitoon. Harjoituksen tavoitteen määrittelet itse. Se voi olla rentoutuminen, unen laadun paraneminen, jonkin tietyn ongelman käsittely tai vaikkapa luovuuden tai energisyyden lisääntyminen.

Tämä kurssi sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse. Saat kunkin kerran harjoituksen äänitteen itsellesi jatkoharjoittelua varten.

Ensimmäisellä kerralla käydään Yoga Nidra ja iRest -harjoitusten taustoja vähän perusteellisemmin läpi. Sitä seuraavissa kerroissa pääpaino on harjoituksissa, lisäksi käydään kunkin kerran teeman mukaisesti myös teoriaa.
13.4. klo 16-17.30
20.4. klo 18.30-19.45
27.4. klo 18.30-19.45
4.5. klo 18.30-19.45
11.5. klo 18.30-19.45
Hinta: Koko kurssi 50/45€ (sis.alv 24%), voit osallistua myös kertamaksulla yksittäisille kerroille 12€/kerta.

Ilmoittaudu: maija@jkjm.fi, niin saat Zoom -linkin sähköpostiisi.

Viikonlopun iRest® Yoga Nidra -työpaja 14. - 15.3.2020

Tässä kaksipäiväisessä workshopissa pääset tutustumaan iRest -harjoitukseen pintaa syvemmältä. Mitä tässä harjoituksessa tehdään ja miksi? Tutustumme harjoituksen eri vaiheisiin ja kumpanakin päivänä teemme muutaman harjoituksen ja käymme myös teoriataustaa läpi.

Yoga nidra, ”joogin uni” on vuosituhansia vanha harjoitus, josta Richard Miller on kehittänyt 1970-luvulta lähtien iRest®-suuntauksen. iRest® tulee sanoista integrative restoration, joka voitaisiin suomentaa eheyttäväksi palautumiseksi.

Harjoitus on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen alussa keho saatellaan syvään rentouden tilaan ja sen jälkeen lähdetään havainnoimaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä, aistia ja tuntea; kokea kehon kautta. Samalla opimme olemaan identifioitumatta kaikkiin mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta ja syvintä olemustasi. Harjoitus on luonteeltaan itseoivallus- ja itsetutkiskelumenetelmä. Olemisen tila ilman ponnistelua.

Harjoitus tuo sekä fyysistä, henkistä että emotionaalista eheytymistä. Yoga nidrasta voi saada apua mm unettomuuteen, stressiin, masennukseen, ahdistuneisuuteen sekä erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin. Sitä on myös käytetty menestyksekkäästi trauman jälkeisen stressioireyhtymän hoitoon. Harjoituksen tavoitteen määrittelet itse. Se voi olla rentoutuminen, unen laadun paraneminen, jonkin tietyn ongelman käsittely tai vaikkapa luovuuden tai energisyyden lisääntyminen.

Tämä työpaja sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta et tarvitse.

Aika: la-su 14. -15.3.2020 klo 11 - 13.30

Paikka: Hyvinvoimala, Merimiehenkatu 21, Helsinki.

Hinta: 95 € (sis. alv 24%), early bird 76 €, jos ilmoittaudut 1.3. mennessä (joogafestaritarjous!) Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään 5 pv ennen kurssin alkua.

Ilmoittautuminen: maija@jkjm.fi

iRest Yoga Nidra, viiden kerran kurssi Yogaroom Lumossa.

Yoga Nidra, joogin uni, on vuosituhansia vanha harjoitus, josta Richard Miller on kehittänyt iRest® yoga nidra -suuntauksen. iRest® tulee sanoista integrative restoration ja se voitaisiin suomentaa eheyttäväksi palautumiseksi. Harjoitus on selinmakuulla tai muussa mahdollisimman mukavassa asennossa tehtävä sanallisesti ohjattu syvärentouttava meditaatio, joka koostuu kymmenestä eri vaiheesta. Harjoituksen aikana havainnoidaan kehon tuntemuksia, tunteita, ajatuksia, uskomuksia ja mielikuvia. Harjoitamme kykyä olla läsnä ja olla identifioitumatta mielen liikkeisiin ja kaikkeen, mitä tietoisuudessa tapahtuu. Lopulta päädyt kokemuksellisesti tutkimaan ja oivaltamaan tietoisuuden luonnetta. 
iRest® Yoga Nidran säännöllinen harjoittaminen tuo sekä fyysistä, henkistä että emotionaalista eheytymistä ja hyvinvointia. Yoga nidrasta voi saada apua mm. unettomuuteen, stressiin, masennukseen, ahdistuneisuuteen sekä erilaisiin akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin. Sitä on myös käytetty menestyksekkäästi trauman jälkeisen stressioireyhtymän hoitoon.

Tämän viiden kerran kurssin aikana syvennetään harjoitusta vaihe vaiheelta käyden kaikki kymmenen vaihetta läpi. Jokainen kerta sisältää sekä teoriaosuuden että iRest -harjoituksia. 
Koko kurssiin osallistuvat saavat äänitteet kotiharjoittelua varten sekä kirjallisen materiaalin teoriaosuudesta.

iRestin säännöllinen harjoittaminen tuo fyysistä, psyykkistä ja henkistä eheytymistä ja hyvinvointia. Harjoitus tarjoaa työkaluja syvään rentoutumiseen, stressin hallintaan ja uniongelmiin. Menetelmä on tieteellisesti tutkittu ja mm USA:n armeijassa käytössä posttraumaattisen stressioireyhtymän hoitoon. iRestissä harjoituksen tarkoituksen määrittelet aina itse. Se voi olla rentoutuminen, hiljentyminen tai jonkin ongelman käsittely tai vaikkapa energisyyden ja luovuuden lisääntyminen.

Aika: 11.1. - 8.2.2020 lauantait klo 11 - 12.30.

Paikka: Yogaroom Lumo, Espoo, Suomenoja.

Hinta: kertamaksu 25€ tai voimassa olevalla Yogaroom Lumon kortilta 1x + 5€. Suositus on osallistua kaikille viidelle kerralle, jolloin kannattaa ostaa Lumon 5x kortti.

Ilmoittautuminen: https://www.varaaheti.fi/yogaroomlumo/fi