Kurssit syksy 2019

iRest Yoga Nidra -kurssi

Yoga Nidra, joogin uni, on vuosituhansia vanha harjoitus, josta Richard Miller on kehittänyt iRest® yoga nidra -suuntauksen. iRest® tulee sanoista integrative restoration ja se voitaisiin suomentaa eheyttäväksi palautumiseksi. iRest on makuuasennossa tai muussa mukavassa asennossa tehtävä meditaatio, jossa havainnoidaan kehon tuntemuksia, tunteita, mielikuvia, uskomuksia ja ajatuksia useamman erilaisen vaiheen kautta.

Perehdymme kurssilla iRest -harjoituksen kymmeneen vaiheeseen ja teemme niihin liittyviä harjoituksia. Käymme läpi teoriaa ja taustoja harjoitukselle. Kummankin kurssipäivän aikana tehdään lisäksi kaksi pidempää iRest -harjoitusta (n.30 min). Saat kurssilta mukaasi kirjallisen materiaalin ja äänitteen kotiharjoittelua varten.

iRestin säännöllinen harjoittaminen tuo fyysistä, psyykkistä ja henkistä eheytymistä ja hyvinvointia. Harjoitus tarjoaa työkaluja syvään rentoutumiseen, stressin hallintaan ja uniongelmiin. Menetelmä on tieteellisesti tutkittu ja mm USA:n armeijassa käytössä posttraumaattisen stressioireyhtymän hoitoon. iRestissä harjoituksen tarkoituksen määrittelet aina itse. Se voi olla rentoutuminen, hiljentyminen tai jonkin ongelman käsittely tai vaikkapa energisyyden ja luovuuden lisääntyminen.

Aika: la-su 26. - 27.10. Molemmat päivät klo 11-13.30

Paikka: Kolmas Linja 4, Hakaniemi, Helsinki. Mysore Yoga Helsingin joogasali.

Hinta: 100 € (sis. alv 24%). Early bird -10%, jos ilmoittaudut 13.10. mennessä.

Sitovat ilmoittautumisetmaija@jkjm.fi

Astangajoogan alkeiskurssi Olarissa

Espoon Steinerkoulu, Olarinniityntie 10, pieni eurytmiasali. Sunnuntai 8.9.2019 klo 11-14

Tällä kurssilla perehdytään astangajoogan alkeisharjoitukseen, harjoitellaan astangan hengitystekniikkaa ja lihaslukkojen käyttöä sekä käydään perusteellisesti läpi alkeisharjoitukseen kuuluvat jooga-asennot. Aiempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Kurssi soveltuu aivan aloittelijoille tai niille, jotka pitkän tauon jälkeen haluavat palata harjoituksen pariin. Kurssin jälkeen pystyt jatkamaan harjoittelua ohjatuilla alkeistunneillani Olarissa tai Leppävaarassa.

Kurssin hinta 45 €. Kurssi + loppukausi Olarissa: 154 € (kurssi ja 12 viikkotuntia). Kurssi + loppukausi Leppävaarassa: 174 € (kurssi ja 14 viikkotuntia). 10% alennus: opiskelijat, työttömät, äitiys/hoitovapaalla olevat, eläkeläiset

Ilmoittaudu mukaan: maija@jkjm.fi