Maija Kansanaho

Yoga is not about touching your toes, it’s about what you learn on the way down

Anna hetki itselle, hetki palautumiselle. Palautumisvalmennusta - joogaa - meditaatiota - TREtä. Hengitys hengitykseltä.

Olen helsinkiläinen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ammattilainen; Hengähdyshetkiä® palautumisvalmentaja, jooga- ja iRest® -meditaatio-ohjaaja, mindfulnessohajaaja CFM®  ja TRE® -ohjaaja. Toiselta ammatiltani olen lääkäri.

Aloitin astangajoogan harjoittelun v. 2006 ja nopeasti aamuharjoituksesta muodostui osa päivittäistä elämää. Alkuun harjoitus oli lähinnä fyysinen, kehollinen harjoitus, mutta harjoittelun myötä astangan moniulotteisuus alkoi vähitellen paljastua ja harjoituksesta muodostui myös liikemeditaatio ja hengitysharjoitus. Olen ohjannut astangajoogaa vuodesta 2010, josta kahdeksan vuotta Helsingin astangajoogakoululla, lisäksi omia ryhmiäni, yritys- ja yksityistunteja. Astangapolullani tärkeitä opettajiani ovat Joisin perheen lisäksi olleet Eddie Stern ja Lino Miele. Mysoressa Intiassa olen käynyt harjoittelemassa Sharath Joisin ohjauksessa viisi kertaa parin kuukauden jakson kerrallaan ja Manju Joisin kanssa muutaman ohjaajakoulutuksen verran.

Vuosien varrella kiinnostukseni alkoi suuntautua enemmän kehoa ja mieltä palauttaviin harjoitteisiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. iRest® meditaation pariin minut johdatteli omat univaikeuteni ja silloinen stressaava elämänvaihe. Kun henkilökohtaisesti olin kokenut harjoituksen tuoman avun, halusin jakaa sitä eteenpäin ja kouluttauduin sertifioiduksi Rest® meditaatio-ohjaajaksi sekä mindfulness -ohjaajaksi CFM®. Joogaosaamista rauhallisempaan meditatiivisempaan suuntaan täydensin restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksessa (50h) ja Mindful Yin -ohjaajakoulutuksessa (RYT200). Lisänä trauman, stressin ja kehon jännitteiden purkuun olen kouluttautunut myös sertifioituksi TRE® -ohjaajaksi. Stressinhallinnan ja palautumisen kaikki osa-alueet summasi hyvin yhteen Hengähdysketkiä® palautumisvalmentajakoulutus.

Tule tunneilleni sellaisena kuin olet! Astangasta löydät haastetta keholle ja mielelle, yinistä ja restoratiivisesta joogasta enemmän pysähtymistä ja hiljentymistä lempeiden asentojen ääreen. Joskus on hyvä vain pysähtyä ja kysyä, mitä minulle oikeasti kuuluu - tuntea hengitys ja olla läsnä.

Image