Maija Kansanaho

Yoga is not about touching your toes, it’s about what you learn on the way down

Olen helsinkiläinen jooga- ja meditaatio-ohjaaja. Ohjaan tällä hetkellä astangajoogaa, yinjoogaa ja iRest® Yoga Nidraa. Toiselta ammatiltani olen lääkäri.

Aloitin astangajoogan harjoittelun v. 2006 ja nopeasti aamuharjoituksesta muodostui osa päivittäistä elämää. Alkuun harjoitus oli lähinnä fyysinen, kehollinen harjoitus, mutta harjoittelun myötä astangan moniulotteisuus alkoi vähitellen paljastua ja harjoituksesta muodostui myös liikemeditaatio ja hengitysharjoitus.

Olen ohjannut astangajoogaa vuodesta 2010, josta kahdeksan vuotta Helsingin astangajoogakoululla, lisäksi omia ryhmiäni, yritys- ja yksityistunteja. Omat joogaryhmäni toimivat tällä hetkellä Espoossa Leppävaarassa ja Olarissa. Astangapolullani tärkeitä opettajiani ovat olleet Sharath Jois ja Manju Pattabhi Jois sekä Eddie Stern ja Lino Miele. Mysoressa Intiassa olen käynyt harjoittelemassa Sharath Joisin ohjauksessa viisi kertaa parin kuukauden jakson kerrallaan ja Manju Joisin kanssa muutaman ohjaajakoulutuksen verran.

Kymmenen vuoden astangataipaleen jälkeen heräsi vähitellen kiinnostus myös rauhallisempiin, terapeuttisempiin joogasuuntauksiin. Kävin restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen (50h) Elise Ostbo-Jansenin kanssa sekä Mindful Yin -ohjaajakoulutuksen (RYT200) Clare Gates-Sjöblomin johdolla. Meditaatiotekniikoista iRest® Yoga Nidra tuntui välittömästi omalta ja James Reevesin ohjauksessa olen suorittanut level 1 ja 2 -ohjaajakoulutukset ja olen tällä hetkellä iRest® -instituutin sertifiointiohjelmassa. Opiskelen myös mindfulness -ohjaajakoulutuksessa Leena Pennasen kanssa.

Image